Новини

ПРЕДСТОЯЩО АПОСТОЛИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ НА НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО ПАПА ФРАНЦИСК

ПРЕДСТОЯЩО АПОСТОЛИЧЕСКО ПЪТУВАНЕ НА НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО ПАПА ФРАНЦИСК

Във връзка с апостолическо пътуване на Негово Светейшество папа Франциск през 2019 г., ви предоставяме официалното съобщение на Светия Престол:

 

„Приемайки поканата на съответните най-висши власти на Републиките и на Католическата църква, Негово Светейшество папа Франциск ще осъществи апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., където ще посети градовете София и Раковски, и в Бивша Югославска Република Македония на 7 май 2019 г., където ще посети град Скопие. Програмата на пътуването ще бъде оповестена своевременно“.

 

Официалното съобщение на Пресслужбата на Светия Престол ще може да намерите също на: https://press.vatican.va/

 

Публикуваме и официалното Лого на апостолическото пътуване на Негово Светейшество Папа Франциск.

 

Като приема поканата на Католическата църква и на българските официални власти, папа Франциск желае да посети страната ни в духа на завета на монс. Анджело Джузепе Ронкали, в спомена от десетгодишния му престой в България като Апостолически делегат и по-късно като папа Йоан XXIII оставил множество послания, сред които значимата енциклика „Мир на земята“ („Pacem in terris“ от 11.4.1963 г.), а днес като Светец и небесен покровител на вярващите по целия свят.
Както още става видно от Логото на посещението, папа Франциск желае да посвети Апостолическото си пътуване в България на Мира, на Мира в региона, на Мира по света, който е в нашите ръце и може да е плод на нашите молитви.
 

В логото още се четат цветовете на флага на Светия Престол (жълто и бяло), както и българския трибагреник.
 

Католическата църква в България кани всички свои верни да се молят за успешна подготовка на Апостолическото пътуване на папа Франциск в България, което да принесе специални благодати за католическата общност, за всички българи и за Родината ни, а с молитвите ни и общите ни усилия България да продължава да бъде място на мир и гарант за мир.